maanantai 15. syyskuuta 2014

Braggin'

Kaikkien ei tarvitse olla kirjatoukkia. Lukeminen voi olla harrastus siinä missä joku toinenkin, mutta yhtä en ymmärrä.

Silloin tällöin vastaan kävelee tyyppejä, yleensä miehiä, jotka miltei leuhkivat, etteivät ole koskaan lukeneet kirjan kirjaa. Ilmeisesti tarkoitus on ilmaista, että he elävät vauhdikasta elämää, eikä heillä ole aikaa nysvätä kaunokirjallisten tuotosten parissa.

Tästä aiheesta mulla nousee muutamia erittäin hämmentäviä kysymyksiä.

Miksi kukaan haluaisi tunnustaa moisen asian, sehän on sama kuin kertoa olevansa vähän tietämätön (mistä tietoa saa, ellei lue kirjoja/netistä/lehtiä? Kukaan ei harrasta konkreettisesti tekemällä niin paljon, että lukemalla saatu tieto jäisi tarpeettomaksi)?

Mitä he tämän kertoessaan tulevat paljastaneeksi ajatuksistaan minun suhteeni / sen henkilön suhteen, jolle he ko. tarinaa kertovat?
Jos itse kertovat ylpeinä väistelleensä aakkosia jo alakoulusta lähtien, tulee keskustelukumppanille sellainen olo, että ilmeisesti lukuharrastus ei ole kovin korkealla arvostettavien aktiviteettien listalla. Jos tällaisessa keskustelussa yritetään tehdä vaikutus, niin se on game over ja soromnoo...

Translation: Just... Please read books. Or magazines. Or news online. Just... Read.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A Jar of Hearts

Jotenkin pirstoutunut olo. Olen huolissani oikeastaan vain siitä, että se ei tunnu väistyvän kuten hetkittäiset melankolian päivät tai tun...